zondag 18 september 2016

Cleeves, Ann

Cleeves, Ann

 

1954, Engeland.Ann groeide op in de UK, eerst in Herefordshire, daarna in Noord-Devon. Haar vader was een dorpsschool leraar. Na het afhaken van de universiteit nam ze een aantal tijdelijke banen - kinderopvang officier, vrouwen toevluchtsoord leider vogel observatorium kok, hulp kustwacht - alvorens terug te gaan naar de universiteit en training om een ​​reclasseringsambtenaar te zijn.
In 2006 won ze de inaugurele Duncan Lawrie Dagger , de rijkste misdaad-schrijven prijs in de wereld, voor haar roman Raven Black. Ze woont in Whitley Bay .
De Vera Stanhope boeken zijn gedramatiseerd als de tv-detective-serie Vera en de Jimmy Perez boeken als de serie Shetland .
In 2014 werd Cleeves bekroond met een eredoctoraat van brieven door de Universiteit van Sunderland In 2015 Cleeves was de programmering stoel voor de Theakstons Oude Peculier Crime Writing Festival & the Old Peculier Crime Novel of the Year Award Theakston's . In 2015 werd ze genomineerd voor de Dagger in de Library Association award Britse Crime Writers 'voor het lichaam van het werk in de Britse bibliotheken (UK) een auteur

 

Shetland:

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten